WELCOME TO MY BLOG QIELA AF

Saturday, March 28, 2015

Kehidupan Baru ..

salam followers ku kalau masih ada , rase nye dah 2 tahun kot x update , sejak bile dapat tawaran ke UMK , alhamdulillah aku dah 2 sem kat umk banyak cabaran liku liku kehidupan sebagai seorang pelajar disini , terlampau baikah aku ? sampai aku sendiri yang sakit hati ? haha ntah lah aku malas nak pike . banyak hati kene jage tapi hati aku die orang bukan kisah haha . Macam mana aku dalam kehidupan pelajar ? masyaAllah hanya Allah je yang tau haha nak sangat belajar sampai U kan .. tapi tak pe untuk kebaikan juga . nak berjaya bukan senang mesti kene lalui kehidupan yang sukar . bukan senang nak jadi senang dan bukan susah juga untuk jadi susah . bile disini rindu aku dekat Johor membuak sangat . rindu aku terhadap keluarga sangat lah tinggi tapi demi untuk kejayaan mesti kene harungi kan haha . okey lah untuk hari ni dan update terbaru cukup kot sampai sini sambung lagi nanti . salam buat semue 

Wednesday, September 10, 2014

assalamualaikum semue , dah lame tak update pape pon kat blog yg dah hapak gilerr ni haha ,, harini update as seorang mahasiswi alhamdulillah masih adaa rezeki untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah ,, Allah masih beri rezeki itu alhamdulillah syukur , so bile dh diberi peluang dan ruang ni matlamat cuma satu je belajar lah bebetul supaya peluang tu tak sia sia ,, harini rabu tak de class so boleh lah basuh baju kan , alhamdulillah 2 minggu aku di negeri cek siti wan kembang ni aku mampu sesuaikan diri bahagia ada kawan kawan rumah yg owesome ,, rezeki dapat sambung ke Universiti Malaysia Kelantan aku tak kisah dimana pun Allah bagi aku rezeki untuk sambung belajar yang penting dapat sambung belajar .. Alhamdulillah semua nya okey mule mule sedih tapi bila dah ada kawan dah tak sedih hehe ,, ade abg mirul untuk membantu aku disini aku rasa syukur ekurang kurang nya bile aku tak tau ade lah orang tempat aku cerita ,, aku anggap dia as abang je tak lebih pun sebab die sebaya akk aku kan so aku anggap die pon abg je ,, buat mase ni pe berkaitan kat sini semue aku share dengan die ,, die sorang pendengar yg baek adekala nya psiko betul but adakalanya die gile gile haha tapi aku tak boleh lah nak bergantung sangat dengan die lebih baek belajar berdikari ,, aku disni 4 tahun hehe dulu mati mati tak nak belajar di kelantan tapi bile dapat tahu belajar di kelantan satu perasaan yg sangat gembira ,, Fakulti Teknologi Kreatif & Warisan is the best lahh ,, insyaallah satu hari nanti aku begelar Ijazah Sarjana Muda Pengajian Warisan (Kesusasteraan Hybrid) Dengan Kepujian dari Universiti Malaysia Kelantan ... doa kan yang terbaek okey 

Sunday, June 22, 2014

Menyulam RIndu ..,

assalamualaikum ..
hai semue warga blog saya ,,
rase nye dah lame tak menaip kat sini dah bersawang semak smaun nyamuk ular bagai ada
rase nya agak setahun juga lah tak berkarya kan tahun lepas tak sempat bzy dengan STPM alhamdulillah tamat pengajian aku sebagai student PraU ,,
pengalaman yang sangat hebat seronok gembira semua tak boleh di ungkap dengan kata kata atau tulisan 
pekenalan selama setahun setengah sangat memberi impak dalam diri aku berbanding perkenalan selama 5 tahun kasih sayang kami pupuk menjadi sebuah keluarga yah erti persahabatan sangat hebat terima kasih Ya Allah .. doa kan aku semoga dapat masuk universiti yee itu je yang aku harapkan semoge Allah bagi aku peluang untuk melanjutkan pelajaran ke tahap seterusnya amin ,, okey lah sampai sini saja karya aku untuk hari ini esok lusa kita sambung lagi okey korang bye ..

Monday, October 15, 2012

!! I dont care about what you say !!


Assalamualaikum semue dan selamat petang ,, petang yang selamat hehe aku sakit perut nie aku pown tak tau aku makan hape hehe *owk tak masuk dalam topik aku tok petang nieh* hari nie aku nak berkongsi bershare cerita dengan fewen's dalam laman sesawang nie *ade aku sebut sewawang haha aku selalu slah sebut kalau nak sebut sesawang kau nampak tak* ? owkk mmg lah kau tak nampak sebab kite kan kat dalam laman sewawang nie hape lah kau nieh aku cobit laju laju nanti tau pulak ngadu kat balai polis *kau nampak kesesalan die* hahaha owk owk kite dah lari jauh dah nie penad dah aku berlari hehe owk arinie aku nak share cite nan kalian semue ,, arinie aku balik sekolah dalam keadaan yang sangat arghhh ! buhsan auw aku sekolah arinie bukan sebab apa cume owk aku tegas kan kat sini CUME yee cume ,, cume *bape byak kali lah cume nye owkk geram punye pasal kan* cume nye arinie cikgu bm aku x ade sebab pergi jage exam pmr cikgu muet aku pown tak hado ,, cume ade cikgu seni aku jewp ,, di sebab kan itu *wah dah macam lirik lagu kan* sebab itu lah aku rase arinie aku balik sekolah rase buhsan + sakit hati kau tahu ? haa nie nak masuk cite nieh kenape ? mengapa ? dan bagaimana aku buley sakit hati .. haha *owk sengal lah kau qiela cam nak kene humban ke mane mane saje janji seronok haha ,, owk owk dah dah iklan banyak sangat ,, kenape aku sakit hati sebab nya ade lah seorang hamba Allah nie  tetibe cari pasal buley ark ?? ehh tetibe cakap tak suke aku dah lah die serang aku dan kawan kawan aku tak tentu pasal then nak kemuke kan perasaan die tak suka aku ,, ade aku kesah dengan die tak suke aku dah lah lelaki ape kejadah cari pasal nan perempuan *owkk aku dah mule emosi haa jangan sampai aku bunuh die gune cepit kuku orite haa geram nie geram* aku pown cakap lah dengan member member aku "die pike die jewp yang tak suka orang macam lah orang suke kat die" kebetulan aku cakap macam tu rupe rupe nye* haa jeng jeng jeng haa mesti korang nak tau hape kan huhu owkk perasaan yang mendalam* kebetulan lepas aku cakap cam tu member aku lelaki nieh buka cerita dieorg pown tgn anti gilak dengan mamat sorang tu ,, tu lah laen kali jangan pike die jewp yang tak suke orang abes die tak pike cam orang suke kat die ,, hape lah cari pasal nan perempuan dengan lelaki tak bersuara pulak die siyes aku memang tak paham dengan orang macam tu nama lelaki tapi bak kate tauke jambu hape pown tak buley lah brrrr~ so losser hokey ,, so u thing i care about you say siyes tak heran hokey mak jemah ,, whateverr jewp lah ea shame kau haha ,, malas aku nak melayan budak cam kau nanti aku same jewp cam kau kalau aku melayan ,, dah besar kan dah 18 tahun tapi perangai macam hape adik aku yang dajah 4 tu yang baru nak sunat bulan 11 nie pown buley pike nie nak di marah nak di maki dah sunat dah besau kate nye dah "matang" tapi ape pwon x ley lah ,, ishh ishh malas aku melayan ,,
aku cume harap aku tak hade perasaan amarah dan dendam dengan kau yang terlalu lame  dan terlalu dendam sebab bile aku ade rase macam itu aku akan saked hati nanti aku yang jiwa kacau macam cite kumpulan sofarz jiwa kacau tu *nampak x lari topik haha sebenarnya aku update nie sambil tengok cite tu owk ketawe sowang sowang nak join k jom* hhihi so aku harap kau buley perbaiki diri kau sendiri sebelum kau mengate aku owk bro0 ,, tengok diri sendiri dulu baru mengate kiri kanan lau tengok kiri kanan dulu baru tengok diri sendiri buley tapi bukan ape lah nanti malu sendiri aku tak ade ape masalah pown kan ,, hope kalau kau tau blog aku kau buley bace *dialau alu kan sangat lah* haha geram sangat dah nieh hihi tapi tak pew cite sini habes sini jewp lah ea bende pown ley bincang tapi perlu ker aku bincang dengan kau budak ensem lagi macho ? *tangan ke bahu mate keatas* haha ,, ok take a note right bro0 salam lah huhu .. 

nota kaki : jangan kita rasa kita jewp tak suke orang tapi buat bancian adekah orang di sekeliling kita menyukai diri kita nieh huhu owk sambil tu nak cakap petang tadi dapat makan kek rahsia resepi  hazelnut chese owk sedap bubye .. winkwinkwink ~

Saturday, October 13, 2012

... mo0d : exam dan camping ...

assalamualaikum reader's *kalau ade lah pembace* hihihi arinie mlm mggu yg nak kate bowing x dew lah cgad tpy nak kate happening pown x lah cgad sbb abang ,, kakak & adik aku x dew kate nye g teman kan abang aku maen badmiton ,, kenape aku x ekod ?? haha satu : x di pelawe pown tok ekod dua : bgus ape x ekod bab bowing nty kihkihkih ,, kenape mood exam sebab lbey kurang 3 minggu lagi aku dan kawan kawan yg laen akan exam stpm penggal satu .. *glerr kau x neves* ?? neves sbb nye first time tempuh di alam stpm hehe di alam persekolahan name pown prauniversiti kan ,, lepas nieh semakin besar semakin merindui zaman sekolah ,, kakak aku selalu cakap "zaman sekolah nie lah nanti dah besar kau  rindu" so aku akan gune kan  dengan sebaek yg mungkin ,, insyaAllah~ mood camping pule pown semakin bekobar bekobar hehe mule mule cikgu kate nak camping di mersing tapi tak jdy pule tukar lokasi MELAKA haha owk melaka pown melaka lah cikgu ,, aku selalu ulang alik melaka go to paya mengkuang kan al mklumlah di situ ruma pak cik aku so lau ke mane pown destinasi aku bile nak balik ke selatan mesty singgah sebentar ke melaka btw melaka seronok juga ,, tapi cakap pasal melaka aku agak fobia dengan pantai die haha sebab apa ?? sebab kat pantai melaka tu lah aku kene  jahit kaki di sebab kan terkene serpihan batu yg agak tajam semasa aku berkelah bersama keluarga kira kira 8 tahun lepas lah hehe sebab tu aku agak fobia kalau nak ke pantai ,, sejak kejadian tu abah EN AF tak bawa kami ke pantai hehe tapi kekadang aku merindui pantai kerana pantai lah aku rase lau tension and stress aku luah kan di lautan laut itu ,, buley hilang tu semue alhamdulillah ,, *cam sedap pula cup cake kat masterchef nieh haha tetibe kan* sengal lah kau qiela huy alangkah indah kalau aku pandai buat  cup cake hahaha *owkk lari tajuk lagi* hahah ade aku kesah huhu owk lah cukup lah aku celoteh setakat ini saje sebab aku tak ade idea cgad pown nk update cume rindu zaman blogger ini btw aku come again ke dunia blogger ini dengan harapan aku buley lupe semue kenangan itu hihihi insyaAllah tapi untuk dua tiga hari ini mungkin tak update kod sebab mau study untuk kejayaan aku akan datang sebab kita mampu merancang mampu berangan dan mampu berimpian hanya Allah jewp yg mengetahui itu semue i hope aku akan jadi orang yang berguna satu hari nanti insyaAllah Amin~ see u soon geng muahhh~

Tuesday, October 9, 2012

... rindu zaman blog ... huhu

 nieh lah nie classmate aku ,, syg mereka <3 

assalamualaikum semua ,, sebentar yee mahu tiup habukk kat blog nieh ,, fuhh3 ! hihi sbb dh lame wei aku x update kat cny ,, bkan lupe tpy kesibuk kan yg menghalang aku utk mengupdate ,, btw yee aku cgad merindui diari aku nieh ,, KENAPA ?? SEBAB APA ?? haha sbb nieh lah tmpt aku story mory suke duke senang lenang gembira sedih kasih sayang snang ckp semue lah ,, hehe nieh lah tmpt nye dulu aku slalu ctew psl 'die' skrg ?? mungkin tidak lagi ehhh jap3 bkan tidak lagi cume jarang kod ,, hehe kanpe ?? alah itu ctew lame x mau pike ag maa~ hehe now focus utama adelah study sbb aku nak menggapai impian aku ,, yeah IMPIAN semue owg mempunyai impian kan cume Allah jewp yg tau sape kita akan dtg kan ,, owkk3 ckup lah mukadimah aku ,, owk now time for story orite ,,yeah ~ byak story yg mahu aku kongsi kan ,, firstly about my new classmate yeah hapy sbb adew new classmate yg cgad spoorting ,, bersatu & happening hehe yeah beph aku gumbira sbb aku jumpe nan kowg time kceh sbb bg aku new life & membuat kan aku lupe semue sejarah hitam psl budak itu ,, thank's a lot yeah aku dh jauh bejaln nan new classmate aku nieh owkk Terengganu owkk dh cmpy di situ lah aku rase kamy sefamily orite hehe syg mereka3 nieh ..
second story about may new life haha x dew apew pown yg aku nk share cgad psl die aku biace3 jewp sbb aku dh x seharap dulu cukup lah apa yg aku dh lalui selame nieh cukup lah aku syg owg yg hnye mungkin sia3 saje ,, & cukup lah aku simpan memori tu dlm satu kotak lubuk pling dlm kat hati ,, yup time kceh atas support yg mereka beri kan kat aku ,, owk geng aku hagai itu yeah3 !!~ die pown mungkin bahagia dh skrg tnpe gangguan dry aku kan3 hehe semoge kebahagian itu bekekalan yee budak tonjang haha ,, skrang sahabat itu aku cry kasih itu aku simpan sahabat ape pown kputusan kau ,, sape pown kau die ttap ade tpy cinta !! sape pown kau ape pown kau buat jika di luh mahfuz bkan kau dgn die ia kan jdy satu memory yg mungkin akan mnjdy sdey & duke ,, so sahabat lbey bemkne dry cinta yg x bape nk sejati nieh hihi now aku dlm proses utk memperkuad kan itu dan melepas kan cinta itu pergi one day ia akan dtg juga so dont worry right ?? ishh pnjg nye ngomelan aku haha al maklumlah dh lame x ctew haa kau kuo lah plak dh mak jemah aku hehe kiah propa betol kan hehe cukup lah utk nieh saje arinie mlm nieh insyaAllah akan dtg aku mengpropa kat cny *hodoh nye ayat mengpropa ade kerr ?? haha ckgu hamzah sowy sye ter rosak kan bhase hihi* ,, ade mase pnjg umo kyte propa lagi owk geng wassalam pecah kace pecah gelas ,, jgn lupe bace lagi ea *hammek kau pntun lari glerr hahaha owk maentam jewp hihi 

 haa nie lah geng gonjeng3 aku kemane pown aku pergi apa pown aku buat mereka nieh lah pengkritik tetap aku owkk aku mmg syg kan mereka ,, suke duke aku & mereka kamy lah yg harungi nya ,, muahh <3 smoge jodoh kyte kuad yee muahhh !!


Nota kaki : A miracle is another name of an effort mena's usaha itu adalah satu lagi nama keajaiban ...

Sunday, August 26, 2012

~Mega Raya 2012 bersama Safiah Family~

assalamualaikum reader's sekalian ,, rse nye dh lame x update diari aku nieh kan windu cgad ,, jap nk buang habukk jap fuhh ! fuhh ! heheh btw mseh di mo0d rye kan aku nk ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir  batin kpd yg mnegenali diri ini ,, so cam mana dgn raya ko owg taun nieh ?? best ?? seronok ?? haha kalau aku pule biace3 jewp seperti taun3 yg lpas cume taun nieh smue pulang ke kg utk sambut raya di sini apa lagi meriah sungguh lah siap pasang balai ag dpan uma hehe kuage aku mmg besar atok aku dh adew 3 owg cicit ,, alhamdulillah mseh di beri peluang utk lihat cucu & cicit3 nya membesar dpan mate ,, walau pown umur nya sudh mencecah 70 something ,, so jom layan mega raya family safiah beraye hehe taun nieh rye pertame di ruma ,, rye ke 2 kamy di rumah pakcik aku sbb die wat open house & rye ke 3 pule kamy berye di lok heng selatan ruma mak long aku ,, cgad meriah gtu kamy mmg cam nieh hehehe jom layan pic mega raya bershame family B1 ,,

the big family ,, bile dh bergmba nieh lah jdy nye hehehe ..


nie pule AF Family ,, love it <3

tibe mase kamy pule cousin3 hehehe

cikup lh sekadar ini saje byak ag tpy x larat nk uplond ,, hehe btw selamat hari raye ,, hihi daa